EuroTec een echt Nederlands bedrijf

EuroTec is de enige fabrikant van stomahulpmiddelen met een eigen fabriek in Nederland. Het bedrijf is in 1996 opgericht. De stomahulpmiddelen van EuroTec zijn ontwikkeld door een professioneel team van ontwerpers, technici en stomaverpleegkundigen en aangepast aan de behoeften van stomadragers. Van een klein bedrijf met een paar medewerkers is het uitgegroeid tot een internationale organisatie dat in zo'n 20 landen zijn producten verkoopt. Sinds 2017 is EuroTec een dochteronderneming van ConvaTec.

EuroTec ontwikkeld zowel 1- als 2-delige opvangsystemen, alsmede unieke stoma accessoires. U kunt rekenen op onze professionele kwaliteit, excellente service en persoonlijke ondersteuning.

Alle productspecificaties zijn conform Europese normen. EuroTec is gecertificeerd volgens ISO 9001:2015 en ISO 13485:2016 en alle producten dragen een CE markering.

Wat zijn de belangrijkste redenen om de stomahulpmiddelen van EuroTec te gebruiken?

  • In Nederland geproduceerd
  • Plakken en zakjes van onze 2-delige opvangsystemen passen ook op die van andere fabrikanten. U kunt zelf de meest ideale combinatie kiezen
  • Meer dan 500 verschillende producten
  • Kleeflaag van de 1-delige en 2-delige systemen zijn zeer flexibel en rekbaar
  • Zeer veel voorgestanste stomaopeningen, dus bijna nooit meer op maat knippen
  • Hydrocolloïd zonder toegevoegde synthetische rubbers voor optimale huidbescherming
  • Unieke stoma-accessoires, die niemand anders heeft
  • GRATIS advies en ondersteuning door gespecialiseerde stomaverpleegkundigen, die bewezen hebben de meest uiteenlopende en ook vrijwel uitzichtloze problemen te kunnen oplossen. EuroTec, waar kennis en ervaring samen komen!

De Vlaamse schilder René Costerop heeft de verpakkingsontwerpen voor stomamateriaal voor EuroTec ontwikkeld. "De meeste verpakkingen voor stomazakjes hebben een steriele en medische uitstraling, ik gaf ze juist sterke kleuren om te onderstrepen dat mensen met een stoma niet altijd als patiënt behandeld willen worden". De dozen zijn niet alleen opvallend, maar ook discreet, omdat niemand verwacht dat er stomamateriaal in zit.

Voor de dozen van de 1-delige zakjes van EuroTec schilderde Costerop levendige vlinders in een kleurrijk landschap. "Ik ben altijd gefascineerd geweest door vlinders," zegt Costerop. "Het eerste deel van hun leven leiden ze een nogal saai bestaan ​​als een rups, daarna krijgen ze een tweede leven als vlinder, wat een geweldige metamorfose is voor het mooiste en meest kleurrijke deel van hun leven. Een vlinder is vrij om te gaan waarheen hij maar wil; van bloem tot bloem".

"Zo is het ook soms met mensen. Ze hebben hun hele leven gewerkt en als ze ziek worden, beseffen ze dat er meer in het leven is dan hard werken. Wanneer ze herstellen, genieten ze meer van de kleine dingen en wordt hun 'tweede leven' vaak als betekenisvoller ervaren.
Mensen met een stoma moeten ook vrij kunnen bewegen en niet beperkt zijn. De vlinders op de verpakking van Costerop symboliseren dit nieuwe leven voor deze mensen".

Met zijn EuroTec-verpakkingsontwerpen hoopt hij een bijdrage te kunnen leveren aan de vrijheid van stomadragers.

Elk detail van onze stomahulpmiddelen is onder alle mogelijke omstandigheden getest; van het kraantje van de urostomiezakjes tot de vorm van de plak. Van de productie van hydrocolloïden tot aan de tolerantie bij het spuitgieten van de flenzen. Dit uitvoerige controleproces is een dagelijkse routine bij EuroTec.

Daarnaast is er een apart Quality Team dat de dagelijkse productie continue controleert.

Alle productspecificaties zijn conform Europese normen. EuroTec is gecertificeerd volgens ISO 9001:2015 en ISO 13485:2016 en alle producten dragen een CE markering.

De enige Nederlandse fabrikant van stomamaterialen met een internationale link. EuroTec – ConvaTec: samen sterker!

Onze gezamenlijk missie is de kwaliteit van leven van mensen met een stoma te verbeteren en blijvend te ondersteunen wanneer gewenst.

Wij leren graag van de ervaringen van stomadragers en hun hulpverleners. U treft in ons assortiment dan ook veel producten aan, die perfect aansluiten aan de behoeften in de dagelijkse praktijk. Daarnaast kunnen wij in onze fabriek in Roosendaal ook specifiek maatwerk leveren bij zeer moeilijke problemen.

Leven met een stoma is niet altijd even gemakkelijk, maar het stelt velen in staat om de draad van hun leven weer helemaal op te pakken. Die positieve visie uit zich ook in de kleurrijke verpakkingen van EuroTec. Die zien er bepaald niet medisch uit, om te onderstrepen dat mensen met een stoma niet als patiënten willen worden behandeld. De doosjes zijn niet alleen opvallend, maar ook discreet omdat niemand verwacht dat er stomahulpmiddelen in zitten.

“Waar kennis en ervaring samen komen!”

Voor het ontwikkelen van nieuwe producten en het bewaken van kwaliteitscontroles werkt EuroTec nauw samen met deskundigen:

John Edwards is industrieel ontwerper en kunststoftechnoloog. Hij was het die destijds het eerste 2-delige stomasysteem met ‘Tupperware’ sluiting uitvond dat door ConvaTec in de handel werd gebracht. Dit succesvolle systeem veroverde de hele wereld en werd ook door andere fabrikanten overgenomen en doorontwikkeld. Het werd dé standaard in de verzorging van stoma’s en fistels. John Edwards stond aan de wieg van veel van onze productontwerpen.

De biochemicus Dr. Roger Lipman is gespecialiseerd in medische kleefstoffen en heeft internationaal belangrijke bijdragen geleverd aan de ontwikkeling van stomahulpmiddelen en innovatieve wondverbanden. Roger ontwikkelde een aantal kleefstoffen op basis van zijn ‘Classic Stoma Adhesive’ zonder toevoeging van synthetische rubbers. Dit is het hydrocolloïd dat EuroTec gebruikt voor haar huidplakken en 1-delige zakjes, omdat het bewezen heeft betrouwbaar en huidvriendelijk te zijn.

Eurotec vindt het belangrijk om ook direct met stomaverpleegkundigen en stomadragers contact te hebben over de producten en hun toepassingen. We proberen goed te luisteren naar hun wensen en ideeën en kijken of we die toe kunnen passen in onze productontwikkeling. Binnen ons R&D team bespreken we de ideeën en wensen en kijken of deze technisch haalbaar zijn en interessant zijn voor een grote doelgroep.

Dus: heeft u een idee of wens: neem contact op met ons. U krijgt gegarandeerd antwoord!

Organisatieomschrijving

EuroTec is de enige fabrikant van stomahulpmiddelen in Nederland, gevestigd in Roosendaal. Het bedrijf is in 1996 opgericht. De stomahulpmiddelen van EuroTec zijn ontwikkeld door een professioneel team van ontwerpers, technici en stomaverpleeg-kundigen en aangepast aan de eisen van stomadragers. EuroTec is in 2017 overgenomen door ConvaTec waardoor de producten inmiddels ook ver buiten Nederland bekend raken.

Momenteel heeft EuroTec deze vacatures.