Ervaringen

“Het leven is veel te mooi!”

Tijdens de Olympische Spelen in Sotsji 2014 was Sander Steenman (42) assistent-schaatscoach. In diezelfde periode zat hij ook aan de chemokuren. 

Sander: “Ik ben van kinds af erg sportief. Stilzitten is niets voor mij. Ik houd van actie, snelheid en presteren. Ik was dol op schaatsen, trainde hard en later maakte ik er als coach zelfs mijn carrière van. Toen ik in 2011 hoorde dat ik darmkanker had en niet lang meer zou leven, geloofde ik dat niet. Ik ken mijn lichaam goed en voelde dat er iets fout zat. Sterker nog, ik was zelf naar het ziekenhuis gegaan, omdat ik de boel niet vertrouwde. Maar doodgaan? Nee, dat was voor mij geen optie. Ik wist dat ik het op een of andere manier zou redden.”

DOLBLIJ

“En ik had gelijk. Hoewel ik later ook leverkanker kreeg, ben ik na meerdere operaties en bestralingen nu schoon verklaard. Door die operaties heb ik nu wel een stoma. Deze is heel netjes aangelegd en zit net bij mijn broekplooi. Ik heb er nog nooit last van gehad. Ja, natuurlijk moet ik soms wel opletten. En dan niet met bepaalde sporten of handelingen, maar meer met eten. Het loopt bij mij snel door. Gelukkig heb ik geen last meer van lekkages. Dat was weleens anders. Voorheen gebruikte ik ander stomamateriaal, maar dat ging niet altijd even goed. Daarom ging ik op zoek naar een andere aanbieder en kwam ik terecht bij EuroTec. Ik gebruik het eendelige gesloten stomazakje COLOMATE van EuroTec. Stress hebben of mijn stomamateriaal en huidplak wel op tijd binnenkomen, heb ik niet meer. Het is er altijd netjes op tijd en de zakjes sluiten perfect aan bij mijn stoma. Top!”

SALTO

“Hierdoor kan ik doen wat mij blij maakt. Duiken, parachutespringen, naar de sauna gaan. Ik leef mijn leven precies zoals ik wil en heb nog niets ontdekt wat ik door de stoma niet kan. Ik maak nog steeds die salto van de duikplank of spring van een rots, hop in de zee. Ik kan vertrouwen op het stomamateriaal van EuroTec in de kou, warmte, het water, als ik zweet... Kortom: altijd. Alleen schaatsen zit er sinds vorig jaar niet meer in doordat mijn heupgewricht door de vele bestralingen is weggesleten. Natuurlijk vind ik dat jammer, maar het is niet anders. Ik ga daar niet om zitten kniezen. Daar is het leven veel te mooi voor.”

Korte reacties van tevreden gebruikers:

 

05-10-2018:

“Nogmaals hartelijk dank voor de fijne dag die mijn vrouw en ik vandaag hebben gehad, ik heb alleen maar zeer betrokken mensen gezien en dat is voor patiënten met een stoma, in ieder geval ik, zeer fijn om dat te ervaren, ook het zien en spreken van andere patiënten is fijn, het zal mij denk ik goed helpen in het aanvaarden van mijn stoma, want dat is bij mij nog af en toe een dingetje. Ook het feit dat je, als je problemen hebt, bij jullie kan terugvallen op deskundige mensen met het oplossen daarvan”.

18-03-2018:

“Ik bedank je voor de snelle service. Jullie hebben een fantastisch bedrijf. Tijdens de open dag eind februari was ik erg onder de indruk van de fabricage. Een veelvoud van productieprocessen en daarbij was alles keurig op de werkvloer.
Ook het personeel leek mij een grote familie. Als oud eigenaar van een familie bedrijf weet ik precies wat er speelt. Het werkkapitaal staat op de vloer. Zo hou je het het langst vol en onderscheid je je van de rest”.

03-12-2017:

“Geachte EuroTec, Ik gebruik nu sinds 2011 het materiaal, de SuperSoft plak en de zakjes van Eurotec. Ik was al 100% tevreden, maar nu nog meer.
Ik ben nu twee weken aan het studeren voor zeehond, zo verkouden ben ik, door het hoesten zou je denken dat de plak er regelmatig af zou springen maar niets is minder waar, hij blijft zelfs 4 dagen keurig op zijn plaats.
Daarom wil ik via deze weg EuroTec danken voor hun voortreffelijk materiaal, en zeker ook voor hun adviezen als je ze benaderd voor een eventueel probleem en of andere opmerkingen. Door dat er op deze manier met stomadragers wordt omgegaan is het zeker minder erg om een stoma te hebben. Met vriendelijke groeten”.Jan T.

6-11-2017:

Op enquêteformulier over de Open Dag op 3 november 2017:
“Tijdens de stomadag in Assen heb ik een proefpakket aangevraagd. Gebruikte van EuroTec al de strips en wiggetjes. Had voor die tijd regelmatig lekkage. Gebruik vanaf juni 2017 het stomamateriaal van EuroTec en tot op heden geen lekkage meer gehad en hoef de strips en wiggetjes niet meer te gebruiken.
Ben zeer tevreden over het materiaal en het geeft mij het zelfvertrouwen terug!” Jan S.

3-11-2016:

“Bij deze bevestig ik de ontvangst van het proefpakket en maak ik gebruik van de gelegenheid om jullie te danken voor de fijne dag die we op 23 oktober mochten beleven. We hebben genoten van jullie gastvrijheid en ook nog wat geleerd”.

27-5-2016:

Mevrouw H. uit Arnhem belde. Ze heeft al een poos ellende met haar stomamaterialen en kon de deur niet uit vanwege de lekkages, heeft een bult naast haar stoma. Haar dochter wees haar op EuroTec en vervolgens hebben ze een proefpakket aangevraagd. Daar is ze heel heel heel erg blij mee! En ook met het boekje.